Wat is het verschil tussen het livestreamen van een evenement en een hybride evenement?

Het grote verschil tussen het livestreamen van een evenement en een hybride evenement is dat bij de laatste de focus ligt op interactie. Het online publiek moet op hetzelfde moment dezelfde inhoud en beleving tot zich nemen. Waar het doel van een livestream vaak het zenden van informatie is, ligt de kracht van een hybride evenement bij de betrokkenheid van het publiek en het vergroten van je bereik.

Hybride evenementen leveren niet alleen veel content en waarde op, ze genereren ook nog eens heel veel interessante data. Daarnaast hoeven (internationale) gasten niet meer lang te reizen. Dit is niet alleen beter voor het milieu, maar scheelt ook een hoop tijd en geld! Dit maakt deelname aan het evenement een lage drempel heeft en zullen er daarom meer mensen ‘aanwezig’ zijn en is het bereik van uw evenement groter. 

We hebben wat aandachtspunten voor het organiseren van een hybride evenement op een rijtje gezet:

  • Laat je online kijkers participeren via de chat en poll-vragen. Online steken mensen vaker hun hand op en durven ze eerder vragen te stellen. Hierdoor krijg je uit de digitale omgeving meer interactie, wat ook invloed heeft op de zaal.

  • Zorg voor een studio opstelling met meerdere camera’s en dynamische beelden. Hierdoor blijven de online kijkers geïnteresseerd.

  • Maak het online gedeelte niet te lang, de spanningsboog van mensen die vanachter hun pc of telefoon kijken is korter dan die van de fysieke gasten.

  • Zorg voor een goed platform waar online gasten elkaar kunnen ontmoeten en waar ze vragen kunnen stellen.

  • Zorg dat het entertainment op uw evenement iets is waar zowel de fysiek aanwezige als de online gasten aan mee kunnen doen
Talkshow tijdens hybride event

Online Talkshow als sammenvatting van uit Congres

Hybride evenementen blijven. Toch kan een hybride vorm waarbij het online en fysieke publiek tegelijk wordt bediend organisatorisch, financieel en technologisch een veeleisende oplossing zijn. Daarom denken we graag na over een hybride evenement waarbij dezelfde content apart wordt overgebracht op de fysieke en online gasten.

Wat goed werkt is een talkshow aan het einde van de dag voor de online kijkers waarin de hoogtepunten en waardevolle momenten van de dag nog eens worden doorgenomen met sprekers en organisatoren van het evenement. In plaats van met elkaar op de borrel nog even napraten over het evenement, wordt dit gedurende een talkshow voor- en met de online gasten gedaan. Zo kan nog een Q&A voor de kijkers worden gehouden en worden doorverwezen naar alle content van de dag dat later online zal komen.

COntent achteraf

Het is zonde om alle kennis die op uw evenement gedeeld wordt door uw sprekers alleen voor de fysiek aanwezigen te houden. Laat ons niet alleen uw evenement livestreamen, maar ook vastleggen en editen zodat u per evenement een database kan opbouwen met alle kennis. De gasten van uw evenement of andere geïnteresseerde hebben dan na het evenement nog toegang tot al die waardevolle kennis!

Want; een fysiek evenement stopt aan het einde van de dag, maar een hybride evenement niet. Na afloop kan op deze manier zowel het online- als fysiek aanwezige publiek nagenieten van het evenement. Zorg ervoor dat alle key note speeches en andere hoogtepunten online toegankelijk zijn en dat interactie tussen bezoekers, maar ook bezoekers en bijvoorbeeld exposanten nog steeds mogelijk is. Lees vooral verder op onze Content Creatie pagina.

Regie TULIPS Launch Events 2022

Meer weten over de mogelijkheden van hybride evenementen? Neem gerust contact met ons op.