Hoe het allemaal begon!

"Mama, kijk! We zijn op tv!”

Hoewel het natuurlijk niet echt is, zijn we erg trots op ons nieuwe kantoor waar we in 2023 weer veel mooie avonturen gaan beleven.

Voor mij begon het allemaal 8 jaar geleden bij De Kromhouthal. Als broekie van 22 jaar kreeg ik eindelijk de kans om aan de slag te gaan in de grote-mensen-wereld. Mijn doel was om zoveel mogelijk te leren en een evenementenlocatie was daarvoor perfect. Ik mocht meewerken aan veel mooie events. Van buurtborrels tot grote beurzen en van te gekke bedrijfsfeesten tot Tv-opnames. Wat ik nooit had durven hopen was het vertrouwen en de kansen die ik kreeg. Als stagiair meelopen en de “rotklusjes” uitvoeren was er niet bij. Ik werd gelijk in het diepe gegooid en mocht bijna helemaal zelfstandig mijn producties uitvoeren. Dank je wel Claire, beste stagebegeleider ooit!

De 6 maanden vlogen voorbij, maar wat was de volgende stap? Terug naar school leek me niet zo’n goed plan, dus ik besloot om freelancer te worden. Voordat mijn stage afgelopen was, had ik me al ingeschreven bij de KvK.

Nu moest ik, niet onbelangrijk, nog opdrachten vinden. Gelukkig had ik, tijdens mijn stage, veel connecties opgebouwd. De belangrijkste waren Yuri en Nathan van SVP Sfeerbeheer. Waar ik begon als een handig hulpje die kon helpen met statafels tillen (dat waren er heel veel…) groeide uit tot producent. Het hoogtepunt was de productie van de vuurwerkshow met oud en nieuw 2018/2019 in Amsterdam. Heren, bedankt voor alles wat ik van jullie heb mogen leren in die 4 jaar.

Ondertussen had ik ook mijn diploma gehaald bij Hogeschool Inholland. Het heeft misschien iets langer geduurd, omdat een scriptie schrijven niet echt mijn ding was en werken veel leuker vond. Maar in 2019 was het tijd voor de volgende stap, freelancen was leuk, maar ik wilde meer en mijn eigen bedrijf beginnen. Dat was nog niet zo makkelijk en ging zeker niet zonder vallen en opstaan. Aan het einde van dat jaar waren mijn broertje Noah en ik The Productioneers, klaar voor 2020…

Dat liep echter anders dan verwacht… iets met een virus. Dus toen was de agenda leeg… en wat nu? Gelukkig had ik op school geleerd hoe ik televisie moest maken, dus waarom zouden we die events niet allemaal online doen? Toevallig was onze technische partner Smile ook niet zo druk, dus we begonnen samen met Studio Stream. Wij wisten hoe we moesten produceren en zij hadden een magazijn met spullen en mensen die klaarstonden om aan de slag te gaan. Want stilzitten kunnen evenementenmensen niet zo goed! Wat begon als iets om maar bezig te blijven, bleek een schot in de roos. Eind 2020 en ruim 150 producties later was het tijd voor de volgende stap. Het was tijd om het studio-stokje over te dragen aan Jochem en vanuit Utrecht terug te gaan naar onze eigen stad, Haarlem.

Vlak voor kerst 2020 kregen we de sleutel van ons eerste kantoor aan de Burgwal in Haarlem. Het idee was om vanuit daar te gaan werken, een klein studiootje te bouwen voor simpele webinars en onze apparatuur op te slaan. Het was vooral niet de bedoeling om veel apparatuur aan te schaffen, want daar hebben we onze partners voor. Laten we ons maar lekker richten op het produceren en regisseren van evenementen en livestreams. Nou, dat hebben we geweten! De (internationale) projecten vlogen ons om de oren en de nieuwe apparatuur was niet aan te slepen. Binnen een jaar waren we uit ons jasje gegroeid.

Gelukkig vonden we een mooi nieuw pand in de Waarderpolder in Haarlem. The Productioneers HQ 2.0, dus 2022 werd een jaar van verbouwen, verhuizen en nog meer verbouwen. Want bij een nieuw pand hoort ook een nieuwe studio en regie. Met alle ervaring die we de afgelopen 2 jaar hadden opgedaan, bouwden we voor onszelf de perfecte studio en mobiele livestreamset. Tegelijkertijd gingen ook de evenementen weer helemaal los en hebben we ons regelmatig afgevraagd: Wat zijn we eigenlijk? Klusbedrijf, technisch leverancier, livestreamstudio of evenementenproducenten? En kregen we vaak de vraag: Wat doen jullie eigenlijk?

Dat brengt ons bij 2023! Tijd voor het volgende avontuur! Het kantoor, de studio en de regie zijn af, dus voorlopig even niet meer verbouwen. Wat doen we dan wel? Heel simpel: (online) evenementen organiseren en produceren. Als echte producenten denken we graag vanaf het eerste moment met onze klanten mee om een passend concept te creëren. Dat maakt ons werk variërend en uitdagend, en dat vinden wij leuk! Wij organiseren en produceren fysieke events, van congressen tot bedrijfsfeesten in alle soorten en maten, en verschillende online events zoals webinars, talkshows of online congressen. Dit doen wij in onze eigen studio in Haarlem, maar we nemen ook al onze apparatuur mee ‘on tour’ door heel Nederland en ver daarbuiten.

Op naar de volgende 8 jaar vol avontuur!

Contact

Klaar om uw event tot een succes te maken? Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe The Productioneers u kunnen ontzorgen en wij samen een onvergetelijk evenement kunnen realiseren.

Adres: Jan van Krimpenweg 9F - 2031 CE - Haarlem