Africa Adaptation summit 2022

Tijdens de Africa Adaptation Summit in Rotterdam hebben The Productioneers de gehele livestream van het evenement verzorgd.

Normaal is het Global Center on Adaptation alleen gehuisvest op de bovenste etage van The Floating Office in Rotterdam, maar voor dit event werd het hele gebouw even het toneel van de African Climate Adaptation Summit 2022. Deze dag waren er verschillende Afrikaanse presidenten en hoogwaardigheidsbekleders uit Afrika en Europa aanwezig.

In opdracht van Pino en in samenwerking met Smile licht en geluid en Jacot audiovisueel hebben wij de gehele broadcasting van het evenement verzorgd. Zo zorgden wij er onder andere voor dat alle hoogwaardigheidsbekleders die als remote guest inbelden tijdens het programma zowel live in de zaal als op de stream te zien waren.

Er keken Engels- en Franstalige naar de stream van het evenement en er waren eveneens veel Franssprekende gasten aanwezig. Wij verzorgde de vertalingen voor in de stream en zorgden dat de vertalingen op headsets van de gasten in de zaal te horen was.

Buiten het kantoor van de GCA was het perscentrum opgezet. Vanuit hier stonden verschillende belangrijke gasten om beurten de pers te woord. Deze persconferenties moesten ook in de stream te zien zijn, daarom hadden we hier een set van drie camera’s en een kleine regie neergezet. Deze regie was door middel fiber verbonden met de hoofdregie op de tweede etage van het kantoor. Hierdoor kon de persconferentie simultaan vertaald worden en direct worden uitgezonden en was het voor de pers mogelijk om live vragen te stellen aan de gasten in de zaal. Andersom waren in het perscentrum zo alle videolijnen vanuit de zaal boven beschikbaar.

Vanuit de stakeholders en de pers kwam ook de vraag om gedurende het evenement direct video en audio footages van quotes van de sprekers te kunnen publiceren. Om hen hierin te voorzien zorgden wij ervoor dat er elke tien minuten een nieuw deel van de live-uitzending te downloaden was.