De Africa Climate Summit (ACS) 2023, gehouden van 4 tot 6 september in Nairobi, Kenia, was een broedplaats voor wereldleiders en beleidsmakers. Ze kwamen samen om vitale kwesties als klimaatadaptatie, hernieuwbare energie en financiering voor klimaatvriendelijke projecten op het Afrikaanse continent te bespreken. Achter de schermen speelden ook de productie en organisatie een cruciale rol. PINO en The Productioneers verzorgde een aantal High-level side-events.

Aankomst in Nairobi

Het begon allemaal met de aankomst van het team in Nairobi. Pieter Schure van PINO, samen met Noah Pappot en Mees Verburg, reisden af naar Kenia om daar hun expertise in te zetten voor de organisatie en showregie van high-level side-events. Dit alles in opdracht van het Global Center on Adaptation (GCA). The Productioneers Verzorgde onderandere een stukje evenementmanagement en traden op als technical liaison, waarmee ze de schakel vormden tussen de klant en de lokale techniekleveranciers.

Hoogtepunten van het evenement

Een van de hoogtepunten was de High-level intergenerational dialogue, georganiseerd door GCA in samenwerking met de Wangari Maathai Foundation. Hier kwamen maar liefst 1250 jongeren samen met internationale leiders, waaronder prominenten als Ban Ki Moon en Akinwumi Adesina, evenals meer dan tien ministers uit verschillende landen. Voor dit evenement verzorgden PINO en The Productioneers de coördinatie, logistiek, showregie en technische ondersteuning.

De tweede dag van de top kende het Presidential Day Programme. Hierin maakte de Keniaanse President, William Ruto, bekend dat Kenia gastheer zal zijn van het biobased kantoor van GCA in Nairobi. Tijdens de Leaders Dialogue, die daarop volgde, werd het belang onderstreept van investeringen in klimaatadaptatie om de klimaatimpact in Afrika te verminderen.

Uitdagingen

Het organiseren van een dergelijk groot evenement in het buitenland kent natuurlijk zijn uitdagingen. Culturele verschillen, lokale regelgeving en logistieke uitdagingen zijn slechts enkele van de obstakels waarmee organisatoren te maken krijgen. Echter, met de expertise van het team, die ervaring hebben met het produceren in Afrika, werd het evenement soepel en met succes uitgevoerd.

Wij zijn trots op het feit dat we voor het derde jaar op rij mogen afreizen naar Nairobi om PINO en de GCA te ondersteunen.

Weten wat The Productioneers allemaal doen?

Wij organiseren en produceren evenementen hybride events livestreams

Evenementen

Wij zijn het evenementenbureau uit Haarlem voor zakelijke evenementen, van congressen tot jubileum events. Wij ontzorgen u volledig, van concept tot uitvoer, wij denken met uw mee om uw ideeën werkelijkheid te laten worden.

Hybride events

Wij zijn het Hybride eventbureau uit Haarlem. Wij combineren onze liefde voor evenementen met onze kennis van livestreamen. Zo kunnen wij u volledig ontzorgen bij de organisatie van uw hybride event.

Livestreams

Wij zijn uw partner voor professionele en indrukwekkende livestreams. Of het nu gaat om zakelijke conferenties, webinars of het livestreamen van uw event, wij staan voor u klaar om om u van A tot Z te ontzorgen.

Onze Projecten

Contact

Klaar om uw event tot een succes te maken? Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe The Productioneers u kunnen ontzorgen en wij samen een onvergetelijk evenement kunnen realiseren.

Adres: Jan van Krimpenweg 9F - 2031 CE - Haarlem