Wat is de Werkkostenregeling?

De werkkostenregeling (WKR) is een regeling in Nederland die van invloed is op de fiscale behandeling van vergoedingen en verstrekkingen aan werknemers, inclusief bedrijfsevenementen.

Wat is het effect van de WKR op evenementen?

Bedrijfsevenementen zoals bedrijfsfeesten, borrels en workshops vallen onder de WKR als deze worden beschouwd als arbeidsvoorwaarden en niet worden aangemerkt als onbelaste vergoedingen of verstrekkingen. Dit betekent dat de kosten van deze evenementen onder de WKR vallen en beperkingen en verplichtingen kunnen hebben voor werkgevers.

Bijvoorbeeld, als een werknemer een vergoeding ontvangt voor het bijwonen van een bedrijfsevenement, dan moet de werkgever deze vergoeding in de loonadministratie vastleggen en aangeven bij de Belastingdienst. Hierdoor kan de vergoeding onderhevig zijn aan loonheffingen en sociale premies.

Advies over de WKR?

Werkgevers moeten dus zorgvuldig overwegen of een bedrijfsevenement valt onder de WKR en welke fiscale implicaties dit heeft. Het is verstandig om professioneel advies in te winnen en de regels en verplichtingen van de WKR in acht te nemen bij het organiseren van bedrijfsevenementen.

SAMENWERKEN?

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op!