Livestream: AFRICA ADAPTATION ACCELERATION DAY 2021

Eind oktober 2021 organiseerde het Global Center on Adaptation de Africa Adaptation Acceleration Day in Nairobi, Kenia 🇰🇪

In opdracht van PINO mochten wij dit hybride evenement technisch produceren. Vanuit onze studio in Haarlem verzorgden wij de online-uitzending van het evenement en stuurde wij de content aan op de beeldschermen op locatie; de Universiteit van Nairobi. Ook waren wij er verantwoordelijk voor dat global leaders als Ban Ki-moon (8ste secretaris-generaal van de VN), Dr. Adesina Akinwunmi (President of the African Development Bank Group) en Dr. Ngozi Okonjo-Iweala (Director-General of the World Trade Organization) gedurende dit evenement konden spreken via een onlineverbinding.

Een deel van het team werkte vanuit ons kantoor in Haarlem, het andere deel was op locatie in Kenia om daar de technische productie te begeleiden. Via de intercom waren we verbonden met elkaar, de regisseur en het technische team in Kenia. Zo konden we gedurende de repetitiedag en de uitzending vlekkeloos met elkaar communiceren. Dit was uiterst belangrijk want vanuit Haarlem stuurde wij de Ledwall en zes schermen op het podium aan. Op deze schermen verschenen live in de uitzending de high-profile sprekers die inbelden vanuit verschillende continenten. Deze inbellers ontvingen wij in Zoom. Hier hielden we ze op de hoogte van de vordering van het programma en zorgden ervoor dat ze klaar zaten wanneer ze doorgeschakeld werden naar de schermen in Kenia.