Online Spelshow: ABT GAMES 2021

Voor het ingenieursbureau ABT hebben wij in december 2021 een interactieve online spelshow georganiseerd. Zes werknemers van ABT werden uitgenodigd om in de studio mee te spelen als kandidaten. De ABT-huisband ‘Consultants of Swing’ was aanwezig voor de muzikale begeleiding gedurende de show. Verschillende experts van ABT kwamen live in de uitzending quizvragen toelichten. De overige werknemers konden vanuit huis meespelen via Mentimeter. Door de quiz zo in te richten dat de mensen thuis invloed hadden op het verloop van de quiz, waren de werknemers thuis optimaal betrokken bij het evenement. De spelshow was een groot succes, maar was totaal anders dan het evenement wat wij in eerste instantie voor ogen hadden…

Toen ABT ons benaderde om een “avond vol lol” te organiseren, moest er eerst een concept worden bedacht. Anders dan andere jaren wilde ABT geen eindejaarsbijeenkomst die slechts bestond uit een praatje van de directie en een hapje eten. Er moest iets georganiseerd worden wat net buiten de comfortzone van de ABT’ers lag en waarbij verbinding centraal stond.

Toen wij het concept gingen schrijven voor de eindejaarsbijeenkomst golden er nog wat minder coronarestricties voor evenementen. Daarom gingen wij ervan uit dat alle medewerkers naar locatie konden komen, daar dineren en dat we een feestje konden bouwen. Voor het actieve gedeelte van de dag ontstond het idee voor de ABT-Games. Zes spellen die de ABT’er in teams konden spelen, voorafgaand aan het diner. De spellen moesten groots en uitdagend zijn, er moest echt gewerkt worden. De Fabrique kwam al snel naar voren als locatie. Met zijn industriële stijl van paste perfect in het plaatje van de ABT-games.

Terwijl de voorbereiding voor het evenement vorderde namen de besmettingscijfers toe. We hebben het zo lang mogelijk proberen uit te stellen, maar uiteindelijk moesten we toch om tafel om de opties te bespreken. De voorkeur bleef natuurlijk bij het huidige plan, met alle werknemers op locatie. Toch moesten we ook scenario’s voorleggen wanneer er weer meer restricties zouden komen. Twee weken voor het evenement was daar de noodlottige persconferentie en werd duidelijk dat we een onlineprogramma moesten gaan vormgeven.

De nieuwe restricties betekende ook het startschot voor plan B. Het idee; een interactieve online spelshow. Na twee weken hard werken stond de spelshow als een huis. De huisband die in het vorige programma sowieso al wat nummers kwam spelen werd geïntegreerd in de spelshow. De quizrondes en vragen werden gekoppeld aan het werkveld en de verschillende locaties van ABT. Met vooraf opgenomen video’s werden de quizrondes uitgelegd door drie humoristische typetjes. En er werd een online bingo gespeeld!

Alles werd vastgelegd door zes vaste camera’s en een JIB (camera kraan). Geregisseerd en geproduceerd door ons en technisch ondersteund door SMILE Licht en Geluid Utrecht. De invulling van de spelshow en de presentatie gedaan door Het Legendarische Entertainment Duo Kenneth en Andor!